Meny
Meny
Meny

forskning.no

Noregs nye Taremareby

Taren veks villig på Værlandet, og no skal han bli mat. Men det er mange skjer i sjøen på vegen frå tare på tau til matbordet. Norges Vel er initiativtakeren til å starte denne nye norske kystnæringen.

Les hele saken her

2015-09-14

nofima.no

Tare til bords

Matforskarar og gründarar går saman om å gjere mat av tareskog langs norskekysten.

Les hele saken

2015-09-14

dagligvarehandelen.no

Norsk nøttesalg bygger lokalsamfunn i Mosambik

Med en ny, bærekraftig forretningsmodell viser Den Lille Nøttefabrikken i samarbeid med Norges Vel og med hjelp fra norske bistandsmidler, hvordan kombinasjonen næringsliv og langsiktig bistand skaper positiv vekst i utviklingsland. 

Les hele saken

2015-06-22

regjeringen.no

«Nøtt» til å styrke næringsutvikling

Utenriksminister Børge Brende møtte lederen for den mosambikiske cashew-organisasjonen, Filomena Maiopue, for å diskutere budskapet i ny stortingsmelding om næringsutvikling. Samarbeidet mellom Den lille nøttefabrikken i Fredrikstad og Norges Vel har skapt tusenvis av arbeidsplasser for bønder i Mosambik. 

Les hele saken her

2015-06-22

Drangedalsposten

Takket familien

Det var en tydelig rørt Halvor Olsen som tok imot Norges Vels gründerpris i forrige uke. Han takket både kona og barna for at familiebedriften er der den er i dag.

Les hele artikkelen (pdf)

2015-04-23

Kragerø Blad Vestmar

Prestisjefylt utmerkelse

Sist uke fikk Halvor Olsen – og strengt tatt kona Bjørg og resten av staben på Holte gård i Drangedal – overrakt Norges Vels gründerpris. Er det noe vi i Norge kan, så er det
å gi hverandre priser.

Les hele artikkelen (pdf)

2015-04-23

Nationen

Fikk gründerprisen

Halvor Olsen ved Holte gård er tildelt Norges Vels Gründerpris. Prisen er gitt for utviklingen av gården til en moderne produksjonsbedrift for fjærkre.

Les hele artikkelen (pdf)

2015-04-23

Telemarksavisa

An(d)erledes matprodusent

Skal man lykkes må man være uvanlig sta og aldri slippe målet av syne, sier Halvor Olsen. Onsdag fikk han nok en pris. Norges Vels Gründerpris.

Les hele artikkelen (pdf)

2015-04-23

Kragerø Blad Vestmar

Innovatøren Halvor

Er Halvor Olsen på Holte Gård i Drangedal en stabeis? Ja, det må han ha vært, og det innrømmer han selv også. Tidligere i uka ble Halvor tildelt Norges Vel gründerpris.

Les hele artikkelen>>

2015-04-20

horecanytt

Norges Vels Gründerpris til Halvor Olsen på Holte Gård

Halvor Olsen på Holte gård er tildelt Norges Vels Gründerpris. Olsen får prisen for å ha utviklet gården til en moderne produksjonsbedrift med en sterk merkevare som leverer fjærkre til en rekke velassorterte butikker, gourmetrestauranter og delikatesseforretninger.

Les hele artikkelen>>

2015-04-17