Meny
Meny
Meny
Mosambiks president Filipe Nyusi setter ut den første fisken i det nye oppdrettsanlegget for tilapia

Presidenten satte ut første settefisk

Mosambiks President Filipe Nyusi fikk æren av å sette ut den aller første settefisken i Norges Vels pilotprosjekt for tilapiaoppdrett. Tilstede var også Anne Lene Dale, Norges Ambassadør for Mosambik. Utsettingen skjedde i forbindelse med et arrangement rundt åpningen av et norskstøttet avlssenter for tilapia som ligger ved siden av pilotanlegget.

2017-11-16
Øyvind Ørbeck Sørheim taler i Næringskomiteen for å redde organisasjonsstøtten fra regjeringens kutt

Kronikk i Vårt Land 14.11.2017

Useriøs behandling fra regjeringen

Norges vel reagerer på det vi mener er en useriøs behandling fra regjeringen overfor ideelle og frivillige organisasjoner. For fjerde året på rad blir vi kasteballer i et politisk spill mellom regjeringen og støttepartiene i budsjettforhandlingene. Her kan du lese kronikken som stod på trykk i dagens Vårt Land.

2017-11-14
Hans Arild Grøndalen satser på solenergi på gården. Foto: Bo Hansen

Er solenergi riktig på din gård?

Bli med på en spennende fagsamling 7. desember på Hellerud gård mellom Lillestrøm og Oslo. Arrangementet tar for seg bruk av solenergi i det norske landbruket, og er aktuelt for gårdbrukere som ønsker å vite mer om solenergi, samt andre aktører med en interesse for temaet. Det vil også bli gitt tips om kombinasjonen solenergi – bioenergi.

2017-11-09
Économusée er et nettverk av håndverkere som ivaretar gamle håndverkstradisjoner og skaper nye vakre ting

Feirer 25 år med Économusée

Mandag ble 25-årsjubileet for det internasjonale nettverket rundt Économusé - Håndverkere i arbeid - markert i Bergen. 75 representanter fra 30 économuséer i Canada og Nord-Europa deltar på feiringen som går over fem dager på Vestlandet.

2017-10-18
Solceller på tak under blå himmel

Velkommen til Solenergimesse i Bergen 11.11.

Norsk Solenergiforening inviterer til Solenergimesse 2017 i Bergen lørdag 11. november. Messen blir en møteplass og et sted for nettverk og kunnskapsdeling for både solenergibransjen og de som ønsker å benytte solenergi.

2017-10-06
Adapt Plus Production Team - Photo by David Nkwanga

Suksessfull inkubator for fornybar energi

Inkubatoren for fornybar energi (REBI) i Uganda, som Norges Vel tok initiativ til i 2011, står nå på egne ben med suksessfulle deltakere. Inkubatoren har etablert 14 grønne bedrifter og støttet 24 grønne entreprenører på seks år. Nylig mottok en av deltakerbedriftene, ADAPT Plus, en prestisjetung fornybar-pris. (Bildet viser ADAPTs produksjonsteam).

2017-10-06
Henriette Vivestad og Johan Ellingsen skal lage en ny bransjenorm for biogjødsel og kompost i samarbeid med Hjellnes Consult.

Ny bransjenorm for biogjødsel og kompost

Norges Vel skal lage en bransjenorm for biogjødsel og kompost i samarbeid med Hjellnes Consult. Målet er å oppnå bedre kvalitet på gjødselproduktene. Oppdraget er gitt av Avfall Norge, skal være ferdig ved utgangen av desember 2017. 

2017-10-05
Tare fra sjø til marked

Tare fra sjø til marked

Med dette som tema for den femte workshopen i prosjektet ALGET (alge etablerere) var 24 irske og 18 nordiske deltakere samlet i Galway i Irland for å få økt kunnskap og bli inspirert. 

2017-09-25
Vannkanner i Gartneriet på Bygdøy Kongsgård

Kongelig gartneri for urbant landbruk

Gartneriet på Bygdø Kongsgård er nå i ferd med å bli et senter for urbant landbruk, blant annet med hjelp av legatmidler fra Norges Vel. 30. september er det åpen dag med innhøsting av økologiske grønnsaker og blomster.

2017-08-21
Langhornede kyr fra Uganda

Utvikler kjøttsektoren i Uganda

I Uganda skaper vekst i middelklassen en økende etterspørsel etter kjøtt av bedre kvalitet enn det som har vært vanlig. Sammen med Nortura og ugandiske bønder og myndigheter har Norges Vel, med støtte fra Norad, arbeidet for å utvikle kjøttsektoren i landet gjennom bedre produksjonsmetoder og friskere dyr.

2017-07-17